Kasko osiguranje vozila

Budite potpuno mirni po pitanju Vašeg vozila!
Saznajte više

Pogosta vprašanja

Nažalost, oba roditelja su mi umrla rano od neizlečive bolesti, plašim se da neću imati dovoljno sredstava za lečenje ukoliko se i ja razbolim.

Uz Mešovito životno osiguranje ili Riziko životno osiguranje Vama možemo ponuditi dopunsko osiguranje lica od nastupanja teških bolesti.

Kako da znam koje bolesti su obuhvaćene ovim dopunskim osiguranjem?

Ukoliko ugovorite osnovni paket u okviru ovog dopunskog osiguranja osigurani ste od nastupanja jedne od 9 teških bolesti a ukoliko ugovorite prošireni paket, osigurani ste od 22 teške bolesti. Spisak teških bolesti od kojih ste osigurani, definisane su na startu i nalazi se u uslovima osiguranja.

Da li ovo dopunsko osiguranje mora biti ugovoreno za ceo period trajanja osnovnog osiguranja?

Ne, vi sami određujete period na koji ćete ugovoriti ovu vrstu dopunskog osiguranja a minimalni period je godinu dana.

Pored osiguranja od težih bolesti, da li ovo dopunsko osiguranje ima još neku pogodnost?

Da, ukoliko ugovorite prošireni paket može se tražiti drugo lekarsko mišljenje od svetski renomiranih medicinskih institucija i možete iskoristiti mogućnost genetske analize Triglav DNK za vašu decu. Takođe, vaše dete starosti od 3 do 18 godina je osigurano od pojave jedne od 19 teških bolesti.

Šta podrazumeva drugo lekarsko mišljenje?

Drugo lekarsko mišljenje omogućava klijentu dodatne informacije o dijagnozi i toku lečenja bolesti kod neke od renomiranih svetskih medicinskih ustanova. Ne uključuje fizički pregled osigurane osobe, moguće lečenje bolesti ili drugačiju obradu osigurane osobe od strane odabrane zdravstvene ustanove.

Šta podrazumeva genetska analiza Triglav DNK?

Ukoliko je ugovoren prošireni paket u okviru ovog dopunskog osiguranja i ako je izvršena isplata osigurane sume (delimična ili puna) na ime nastanka jedne od teških bolesti koje su navedene u uslovima osiguranja, za decu tog Osiguranika je omogućena refundacija dela troška za izvršenu genetsku analizu Triglav DNK u mreži Triglav partnera.

5 razlogov za sklenitev

1 Finančna varnost družine
2 Varno varčevanje
3 Osebna varnost z dodatnimi zavarovanji
4 Predčasno izplačilo odkupne vrednosti
5 Davčne olajšave

Nikad ne znate šta može da krene naopako.

Ne možete sprečiti neželjeni događaj ali ako reagujete na vreme, možete umanjiti njegove posledice.

Vi i Vaša porodica nećete osetiti finansijsku opterećenost, čak ni ako privremeno ili trajno budete sprečeni da idete na posao, pretrpite povredu, neophodan Vam je bolnički tretman i sl.


O dopunskom osiguranju od posledica nesrećnog slučaja

Uz koja osiguranja je moguće uzeti dopunsko osiguranje od posledica nesrećnog slučaja?
Koji su rizici osigurani ovim osiguranjem?
Dodatne informacije

Dopunsko osiguranje od posledica nesrećnog slučaja (nezgode) moguće je uzeti jedino uz: 

Dopunskim osiguranjem do posledica nesrećnog slučaja osigurani su sledeći rizici: 

  • smrt usled nesrećnog slučaja;
  • trajni gubitak opšte radne sposobnosti (invaliditet);
  • prolazna nesposobnosti za rad prouzrokovana nesrećnim slučajem, koja zahteva bolničko lečenje (dnevna naknada za boravak u bolnici).Lica čija je opšta radna sposobnost umanjena ili obavljaju neku od rizičnih profesija, mogu se osigurati po posebnim uslovima, uz naplatu povišene premije.

Najčešća pitanja

Da li u svojoj ponudi imate neku vrstu osiguranja koja predstavlja vid štednje, da bi svom detetu obezbedila određena sredstva kada poraste?
Da. Ovaj vid osiguranja omogućava da po isteku polise steknete pravo na određena sredstva, čime se detetu možete priuštiti bolje školovanje i sigurnija budućnost.
Da li se sredstva po isteku osiguranja isplaćuju odmah?
Da, detetu, kao korisniku osiguranja, se sredstva mogu isplatiti odjednom po isteku polise ali se može odlučiti i da se isplate kroz mesečne rate. Ukoliko je dete u trenutku isplate i dalje maloletno, zahtev za isplatu podnosi njegov roditelj/zakonski staratelj.
Imam dodatni priliv novca jednom godišnje. Da li mogu odjednom uplatiti više rata ili moram plaćati mesečno?
Naravno. Ukoliko Vam je lakše da plaćate godišnje, polugodišnje ili tromesečno, stičete čak pravo i na određene popuste prilikom uplate premije osiguranja.
Da li se ovom osiguranju može priključiti još neko osiguranje?
Da. Osnovnom osiguranju se može priključiti i osiguranje od posledica nezgode koje je namenjeno za decu. Ovim dopunskim osiguranjem dete je osigurano od trajnog invaliditeta, preloma kostiju i stiče pravo na dnevnu naknadu u slučaju boravka u bolnici usled nezgode.
Koliko bi bilo potrebno
mojim najmilijima?

Pogledajte i...